Nieuws

Vanaf seizoen 2016-2017 zijn alle nieuwsfeitjes te zien op onze Facebookpagina:

Turnschool Alianza Waalwijk

 

Goede resultaten voor B-selectie tijdens de 1e voorwedstrijd.

De eerste voorwedstrijden waren verdeeld over meerdere weekenden. Jade en Sam moesten in december al hun wedstrijd turnen in Zierikzee. Beide dames, uitkomend in junior 4e divisie, turnden een goede wedstrijd. Jade turnde voor het eerst 2 kippen in haar oefening. Sam wist op zowel brug als balk (11,8 met een punt los van nimmer 2) de hoogste score te behalen. Zij mocht dan ook het goud op gaan halen.

Afgelopen zaterdag, 23 januari, was de verplichte oefenstof D1 aan de beurt in Vlijmen. In de 1e wedstrijd mochten de jeugd 1 D1 aan de bak. Deze meiden zijn wat onzeker en het doel was dan ook om grensverleggend bezig te zijn. Dit is gelukt. Gitte heeft haar overslagen gesprongen. Guilla heeft haar oefening op de brug geturnd. (Knap, omdat ze de vorige wedstrijd hier bij lelijk te val was gekomen). Karlijn turnde haar radslag op balk, en wist zelfs het 2e punt op dit toestel neer te zetten. We zijn er nog niet helemaal, maar ga zo door. Karlijn wist het hoogste punt te behalen op vloer (14,2) en mocht ze het podium beklimmen voor de 2e plaats.

In de 2e ronde waren de pupillen 1 D1 aan de beurt. Ze hadden er zin in. Keona heeft een goede wedstrijd geturnd met een mooie sprong en radslag op balk. Jammer van de val. Sanne liet een super brug (13,0) en balk zien. Helaas had de jury een onderdeeltje niet gezien wat haar 2 punten kosten. Toch had ze nog het 3e punt op balk. Bo ging er op dit toestel van door met de hoogste score, een 13,8. Op vloer wist ze de 2e score te behalen, ondanks dat ze een fout maakte. Aan het eind mocht Bo op de hoogste trede gaan staan en Sanne werd 3e.

In de laatste ronde was Lotus bij de pupil 2 D1 nog aan de beurt. De wedstrijd begon pas om 18:00 uur. Zij mocht op brug beginnen en ging er af met ophurken. Ze wist zich goed te herpakken door zowel op balk (13,3 met 1,5 punt verschil met nummer 2) als vloer de hoogste score te behalen. Ook Lotus mocht het podium op om zilver op te halen. Het was inmiddels half 10.

Goed gedaan meiden, op naar de 2e voorwedstrijd in maart.

 

Sam Jade 1e vw

Sam en Jade

Bo Sanne 1vw p

Podium voor Bo en sanne

pupil 1 1 vw

Pupillen 1 D1; Bo, Keona, Sanne

jeugd 1 1vw

Jeugd 1 D1; Gitte, Karlijn, Guilla

Karlijn 1vw p

Karlijn 2e

Lotus 1 vw p

Lotus 2e

Lotus 1 vw

Pupil 2; Lotus

 

Voorrondes 3de divisie zitten erop.

 

De voorrondes voor de 3de divisie zijn achter de rug. De eerste wedstrijd werd gehouden op 12 december in Zierikzee en de 2de op 9 januari in Terneuzen. De eerst wedstrijd werd door de een beter geturnd dan door de ander.Wies turnde een stabiele wedstrijd daar weinig op viel aan te merken, zij eindigde op de 5de plaats. Kim was heel onzeker over brug, waar het dus ook duidelijk mis ging in die eerste wedstrijd. Ze viel met ophurken en de afsprong werd niet geteld waardoor zij 4 punten in mindering kreeg.Door dit slechte resultaat liep het op balk ook niet helemaal vlekkeloos, maar kwam daarna heel sterk terug op vloer en sprong zelfs salto voorover. Kim werd op deze wedstrijd 11de.

De tweede wedstrijd ging voor Kim stukken beter, zij had nog wel een val van brug, maar wist daar haar punt van de vorige wedstrijd te verdubbelen. Op balk turnde zij een zeer stabiele oefening waarvoor zij dan ook werd beloond met een 11.35, wat een derde score was. Vloer en sprong werkte ze netjes af, nu werd Kim 12de. Wies begon met een val van brug waardoor ze zenuwachtig aan de balk begon. Door een misstap in de aanloop moest deze opnieuw wat haar 1 punt koste. Omdat zij toch al zeker was van plaatsing voor de regiofinale gingen we op vloer maar alvast een nieuw onderdeel uitproberen. Zij scoorde op vloer een zeer hoge uitgangswaarde 3.9 maar moet nog wat aan de netheid gaan werken. Sprong deed zij net als altijd netjes en stabiel, nu eindigde Wies op de 10de  plaats.

Ook turnde Minke en Meike op deze wedstrijden. Meike turnde een goede wedstrijd waardoor zij op een 5de plaats eindigde. Minke begon met een val van balk waardoor zij de verdere wedstrijd ook niet meer helemaal in het ritme kwam. Minke eindigde die wedstrijd op een 11de plaats.

De 2de wedstrijd ging een stuk beter, helaas voor Minke werden 2 onderdelen op balk verkeerd beoordeeld door de jury, waardoor zij 2 bonussen misliep. Op vloer nam zij revanche en scoorde zij een 13.1, zo’n mooi punt had zij nog nooit gescoord op vloer. Sprong was heel goed , en brug zeer netjes. Minke eindigde op de 9de plaats. Meike had weer een stabiele wedstrijd en heeft zich weer naar de regiofinale weten te turnen.

Ook zijn er nog wel wat toestelfinales behaald, maar dat word pas later officieel bekend gemaakt.

Meike Minke vw Wies Kim vw

 

 

 

 

 

Clubteamwedstrijd november 2015

Goede start van het seizoen voor B-selectie

 

Op zaterdag mochten de turnsters van de voorgeschreven oefenstof de spits afbijten. Omdat ze met zijn vieren waren mochten ze alle toestellen turnen. De meiden, Guilla, Gitte, Bo en Keona mochten beginnen op balk. Gitten en Guilla gingen beide voor de radslag in hun oefening. Helaas bleven ze niet op de balk, maar ze hebben het wel gedaan. Keona ging ook goed op balk, alleen waar ze met het inturnen wel op de balk bleef ging ze hier in de wedstrijd er van af. Bo draaide een super oefening en de jury was zeer onder de indruk en ze scoorde hiermee het hoogste punt van de dag. Op naar vloer. Keona liet hier 2 mooie loopsprongen zien, alleen vergat ze een onderdeel, waardoor ze extra aftrek kreeg. Bo liet een strakke oefening gezien. Ook hier gingen Gitte en Guilla voor een nieuw element in hun oefening. Guilla liet een mooie flikflak zien, welke Gitte toch (nog) niet durfde, maar wel alle andere bonussen turnde uit haar oefening. Bij sprong lieten de meiden alle 2 mooie sprongen zien. Op naar het laatste toestel. Helaas viel Guilla met het inturnen lelijk van de brug door dat de ligger glad was en moest de wedstrijd staken. De andere meiden lieten een strakke oefening zien. Ze zijn 6e geworden in een sterk deelneemstersveld.

In de laatste ronde mochten de 4e divisie meiden hun kunnen laten zien. Voor Manon was het haar debuut in de keuze oefenstof. Yenthel deed na een lange blessure periode ook weer een wedstrijd. Terwijl het voor Linde haar laatste wedstrijd was. Voor Sam en Jade was het een goede oefenwedstrijd. Nu nog hard trainen want Sam, Jade en Manon hebben hun eerste voorwedstrijd op 13 december.

Op zondag mochten de meiden van de N oefenstof en 3e divisie hun wedstrijd turnen. Om een team te kunnen vormen deden Lotus, Sanne en Karlijn een niveau hoger, samen met Minke en Meike. Ze werden knap 5e. Ze begonnen hun wedstrijd op balk. Minke mocht beginnen en turnde een strakke oefening, helaas een val na boogje, maar toch nog 12 punten. Meike  had de nodige wiebels op de balk  maar bleef wel heel de oefening erop staan. Karlijn en Lotus had ook veel wiebels en ook nog een val. Daarna mochten ze naar vloer, Meike turnde een hele goede oefening en scoorde daarmee 14.1 Karlijn, Lotus en Sanne turnde een goede oefening met veel nieuwe onderdelen. Ondanks dat Lotus wat last heeft van haar hiel turnde ze toch dubbel flik op vloer. Karlijn mocht in dit niveau op vloer salto springen en liet dan ook een mooie acro serie zien. We gingen hierna naar sprong, Karlijn mocht beginnen en sprong zomaar over de Pegasus, en nog goed ook. Minke was iets te voorzichtig waardoor ze na de landing terugviel. Meike sprong zoals ze dat altijd doet, goed. Sanne maakte de sprong ook net iets te langzaam waardoor ook zij terugviel na de landing. Op brug turnde Lotus, Sanne Minke en Meike. Lotus begon met een hele mooie kip gevolgd door een goede oefening. Sanne en Meike turnde ook een goede oefening, en Minke liet voor het eerst een streksalto zien op wedstrijd. Iedereen heeft een goede wedstrijd geturnd en veel nieuwe onderdelen laten zien.

 

In de ander baan mochten Kim en Wies samen met 2 turnsters van KGV (Britt en Lise) hun wedstrijd turnen. Lisa zit ook in dit team, alleen zij is gebleseerd helaas, dus moesten ze het met hun vieren doen. Voor Kim en Wies was het hun eerste wedstrijd in de keuze oefenstof. De meiden lieten goede oefeningen zien die goed mee deden met de rest. Alleen op brug laten ze nog wat inhoudt liggen. Op balk haalde het team de hoogste score, waar Wies en Kim met 2 knappe oefeningen aan bij hebben gedragen. Beide scoorde boven een 11. Op vloer weet Wies boven een 12 te score, waar Kim door inhoudt wat laat liggen. Het team mocht het podium betreden want ze werden 3e. Gefeliciteerd meiden.

Wij zijn trots op al deze meiden.

D1: Gitte, Bo. Keona. Guilla

D1: Gitte, Bo. Keona. Guilla

4e divisie: Manon, Sam, Yenthel, Linde en Jade

4e divisie: Manon, Sam, Yenthel, Linde en Jade

N: Minke, Karlijn, Sanne, Lotus, Meike

N: Minke, Karlijn, Sanne, Lotus, Meike

3e divisie: Kim, Britt, Lise, Wies

3e divisie: Kim, Britt, Lise, Wies

3e plaats 3e divisie

3e plaats 3e divisie