6 medailles tijdens regiokampioenschap 1e en 2e divisie zondag 24 januari, 2016

Vandaag was in Vlijmen het tweede kwalificatiemoment voor de 1e en 2e divisie.
De turnsters hadden vandaag de laatste kans om zich te plaatsen voor de beschikbare toestelfinales en doorstroming naar de landelijke wedstrijden.

In de eerste ronde turnde Lieke bij de jeugd N3 een foutloze wedstrijd met wederom een topscore op vloer (15.25 en de 1ste plaats). Dit geeft goede hoop voor de toestelfinale van volgend weekend! Allround was er een fraaie zilveren medaille voor haar. Knap geturnd Lieke en op naar de landelijke wedstrijden!!!

Daarna was het de beurt aan onze instappers, jeugd 1ste divisie en senior 2e divisie.
Onze jongste meiden hadden in december al een fantastische wedstrijd afgeleverd en ook dit keer zag het er goed uit! Abby-jo wist de zilveren medaille binnen te slepen met een topklassering op vloer (1e met 13.8) en balk (2e met 13.25). Guusje en Erin werden resp. 10e en 12e. Alle 3 de meiden zien we terug op de kwartfinale in maart. Goed gedaan meiden!!!

Bij de jeugd 1e divisie was er voor beide Alianza-turnsters een medaille. Janne werd regiokampioen met winst op sprong en brug. Zephyra won het brons mede door een flinke verbetering van haar brugoefening. Ook deze 2 dames zullen volgende week op de toestelfinales te zien zijn en in februari tijdens de 1/8e finale in Amsterdam. Gefeliciteerd!!!


Bij de senioren 2e divisie ging het goud naar Kim. Ze wist brug en balk te winnen. Joosje kwam door enkele foutjes helaas niet verder dan de 8e plaats. Ook deze turnsters zijn al geplaatst voor diverse toestelfinales en het landelijk traject.


In de laatste ronde was er een knappe bronzen medaille voor Morena bij de junioren 1ste divisie. Zij turnde een mooie wedstrijd met 2 tweede plaatsen op sprong en brug. Zij weet zich nu verzekerd van alle 4 de toestelfinales. Annebel was vandaag niet fit was maar turnde zich toch naar een verdienstelijke 5e plaats in dezelfde categorie. Hopelijk kan ze revanche nemen volgende week tijdens de toestelfinale in Breda.


Anouk en Kyra turnden bij de jeugd N2 geen optimale 4-kamp maar kunnen toch terugkijken op positieve ontwikkelingen in hun oefeningen. Anouk wist haar balkoefening zonder vallen uit te turnen en plaatst zich ook voor dit toestel voor de finale volgende week. Kyra werd 1ste op brug en ook haar zien we in Breda terug op alle toestelfinales.

Maxime turnde zich bij de senioren 1ste divisie naar de 4e plaats. Zij laat de 1/8e finale wegens vakantie aan zich voorbij gaan. maar we zien haar wel terug bij alle toestelfinales.

We kunnen weer terugkijken op een succesvol weekend. Complimenten voor de hele groep!!!
De plaatsing van de toestelfinales en definitieve doorstroming naar de landelijke wedstrijden zullen later deze week bekend worden. We zullen deze z.s.m. op de site plaatsen.

Comments are closed.