Goud voor Janne, brons voor Zephyra op NK toestellen zondag 14 juni, 2015

Vandaag hebben Janne en Zephyra voor een sensatie gezorgd….

Janne turnde haar toestelfinale balk in een sterk veld. Ze wilde revanche voor haar voorzichtige oefening van gisteren. Als 6e turnster mocht ze van start gaan. Heel overtuigend “liep” ze over de balk. Mooie hoge sprongen en stabiele landingen na haar acrobatiek (ze turnde sluitflikflak, wisselspagaat-boogje voorover en salto achterover) Na een perfecte landing van arabier schroefsalto kwam er een D-score op het bord van 6.6. Met 14.25 kwam ze met nog 3 turnsters te gaan ruim aan kop. Deze top-score kon geen enkele turnster meer evenaren. Met 0.65 voorsprong won Janne het goud op balk. Proficiat Janne. Alweer Nederlands kampioen!!!


Ook bij de vloerfinale waren de deelnemers erg aan elkaar gewaagd. Zephyra turnde vandaag een optimale oefening. Zuivere pirouetten en sprongen en goed uitgevoerde halve schroef en streksalto voorover. Ook het moeilijke stukje stut halve draai verbonden met tiktak wist ze perfect uit te voeren. Ze scoorde de maximale D-score (6.9) waarmee ze met na 5 turnsters met 14.100 de tweede plaats in het tussenklassement bezette. Na spannende minuten wist slechts 1 turnster hoger te score en was Zephyra zeker van de bronzen medaille. Hartstikke mooie prestatie voor deze bikkel! Gefeliciteerd Zephyra!!!

 

Met deze 2 medailles staat het totaal aantal NK-medailles tijdens de toestelfinale op 4. Vorige week waren het Machela en Kim die hun finaleplaats verzilverde, vandaag Janne en Zephyra. Met 4 medailles uit 4 toestelfinales betekend dit een 100% score. Wie kan dat nu zeggen??? Super gedaan meiden! Alle wedstrijdmeiden mogen trots zij op deze prestatie. Jullie hebben immers hard gewerkt en winnen doe je met zijn allen!!!

Comments are closed.